Når man som patient kommer til lægen og får at vide, at man har virus på balancenerven, vil ens læge typisk sige, at man bliver nødt til at væbne sig med tålmodighed. Der er nemlig ikke særlig meget, moderne medicin kan gøre for at hjælpe en. 

Hvis man hører til den tålmodige type, vil man gå hjem i sin seng og vente på, at virussen går over efter et par uger eller måneder. Hvis man hører til den utålmodige type, vil man sikkert lede efter andre alternativer. Det kan for eksempel være akupunktur. 

Hos den danske akupunkturklinik Acunova har de god erfaring med at lindre symptomerne for folk med virus på balancenerven. Nogle af deres patienter bliver faktisk raske efter bare fem dage. Acunova har nemlig udviklet en effektiv akupunkturform og udfra den lavet deres eget akupunkturforløb. Der får man fem akupunkturbehandlinger fem dage i træk. Nogle bliver raske af de fem behandlinger. Andre mærker en forbedring, men har brug for flere behandlinger. 

Der er også en gruppe, der desværre ikke mærker en forbedring efter de fem behandlinger. For dem stopper forløbet der. De har dog hurtigt fået en afklaring på, om deres virus på balancenerven kunne kureres med akupunktur.